Εργαλεία ΤΠΕ για ανάπτυξη περιεχομένου Ηλεκτρονικής Μάθησης

Όνομα Περιγραφή
Audacity: Download and Install Το μάθημα δείχνει πώς να βρεις, να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις λογισμικό ανοιχτού κώδικα για ηχογράφηση και επεξεργασία αρχείων ήχου με τη βοήθεια του “Audacity“.
Audacity: Review Το μάθημα δείχνει πώς να ξεκινήσεις μια ηχογράφηση ενός αρχείου ήχου και πώς να το επεξεργαστείς (αποκοπή, χρήση ειδικών εφέ, σίγαση, χρήση φίλτρων και αντιγραφή επιλεγμένου κομματιού)
eXe: Download and Install Το μάθημα δείχνει πώς να βρεις, να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις τον eLearning XHTML editor “eXe“.
eXe: Creating Image Gallery Το “eXe” είναι μια δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας ανοιχτού κώδικα που βοηθά καθηγητές και ακαδημαϊκούς να δημοσιεύσουν δικτυακό περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να είσαι ειδικός στη γλώσσα HTML ή XML markup. Το μάθημα δείχνει πώς να δημιουργήσεις μια απλή φωτογραφική συλλογή.
FastStone Image Viewer: Download and Install Το μάθημα διερευνά πώς να βρεις, να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις τον εξερευνητή εικόνων ανοιχτού κώδικα, μετατροπέα και επεξεργαστή “FastStone Image Viewer“.
FastStone Image Viewer: Review Το μάθημα αποσκοπεί στο να δείξει τις δυνατότητες του προγράμματος, την λειτουργία πλήρους οθόνης καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα βασικά πάνελς επιλογών.
FastStone Image Viewer: Resize Το μάθημα δείχνει πώς να αλλάζεις το μέγεθος σε μια οποιαδήποτε εικόνα γρήγορα και εύκολα.
FastStone Image Viewer: Screenshot Το μάθημα δείχνει πώς να αποθηκεύεις μια στιγμιαία εικόνα μιας συγκεκριμένης περιοχής της επιφάνειας εργασίας.
Foxit Reader: Download and Install Το μάθημα δείχνει πώς να βρεις, να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το PDF viewer “Foxit Reader“.
Foxit Reader: Underline the Text and Email Το μάθημα δείχνει πώς να υπογραμμίζεις ένα κείμενο και να το στέλνεις για επισκόπηση.
Gimp: Download and Install Το μάθημα δείχνει πώς να βρεις, να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα μεταχείρισης εικόνων ανοιχτού κώδικα “GIMP“.
Gimp: Watermark Το μάθημα δείχνει πώς να τοποθετείς ένα σήμα έγκρισης σε προσωπικές εικόνες.
Notepad++: Download and Install Το μάθημα δείχνει πώς να βρεις, να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το “Notepad++“.
Notepad++: Review Το μάθημα είναι μια εισαγωγή στη χρήση του “Notepad++“. Δείχνει πώς να ανοίγεις πολλαπλά έγγραφα, αλλάζεις τους χρωματισμούς σύνταξης, να αλλάζεις τις προβολές των κειμένων, να αλλάζεις το μέγεθος κάνοντας ζουμ, να χρησιμοποιείς και να εντοπίζεις δυνατότητες.
NVU: Download and Install Το μάθημα δείχνει πώς να βρεις, να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το σύστημα κατασκευής ιστοσελίδων ανοιχτού κώδικα “NVU“ το οποίο έχει προβολές σχεδίασης (WYSIWYG) και κώδικα (HTML).
NVU: Table, Link, Text Το μάθημα δείχνει πώς να δημιουργείς απλά HTML έγγραφα με τη χρήση βασικών στοιχείων: πίνακες, συνδέσμους και κείμενο.
VirtualDub: Download and Run Το VirtualDub είναι ένα χρήσιμο εργαλείο καταγραφής βίντεο για αρχάριους. Το μάθημα δείχνει σε νέους χρήστες πώς να εγκαταστήσουν και να τρέξουν το VirtualDub.
VirtualDub: Overview Παρόλο που το VirtualDub είναι δωρεάν στη χρήση του οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες. Το μάθημα εισάγει τους χρήστες στη χρήση βασικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται σ’ αυτό το πρόγραμμα.
VirtualDub: Buttons, Reviewing and Deleting Frames Το Video cutting είναι η πιο συχνή λειτουργία που χρησιμοποιείται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κόψεις ένα αρχείο βίντεο. Το μάθημα δείχνει έναν τρόπο για να κόψετε ένα αρχείο βίντεο και παρουσιάζει κάποιες άλλες λειτουργίες.
Wink: Download and Install Όλα αυτά τα μαθήματα σχεδιάστηκαν με τη χρήση του Wink. Είναι πολύ απλό πρόγραμμα και εύκολο στη χρήση του. Το μάθημα δείχνει πώς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το Wink.
Wink: Review Το μάθημα δείχνει τα πρώτα βήματα στη χρήση του Wink και εξηγεί πώς να ξεκινάς και να τερματίζεις τις καταγραφές, και πώς να τις επεξεργάζεσαι.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: