Σταυρόλεξα:Εύκολα και γρήγορα με το Eclipse Crossword


       Μια δυσκολία  που συναντούν πολλοί συνάδελφοι είναι στο να αποδώσουν εύκολα μορφή στα σταυρόλεξά τους. Γι’ αυτό σας προτείνω ένα απλούστατο πρόγραμμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει  ακόμη και τον αρχάριο εκπαιδευτικό με τη χρήση των ΤΠΕ, να φτιάξει εύκολα και προπαντός γρήγορα, το σταυρόλεξο με τους όρους που έχει επιλέξει.
          Το Eclipse Crossword είναι ένα δωρεάν λογισμικό. Αφού το κατεβάσετε εύκολα και γρήγορα  πατώντας το αντίστοιχο κουμπί (download) και στη συνέχεια το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, αν έχετε από πριν  τις λέξεις και τους ορισμούς τους, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε και να ονομάσετε το δικό σας σταυρόλεξο.Τα βήματα είναι απλά.
  Φυσικά και υποστηρίζεται η ελληνική γλώσσα και μια σειρά από δυνατότητες, όπως:η εκτύπωση του σταυρόλεξου με τις ερωτήσεις, η εκτύπωση των απαντήσεων, η επιλογή διαφορετικής μορφής του πλέγματος αν δεν μας ικανοποιεί το αρχικό κ.ά. Για πιο προχωρημένους χρήστες υπάρχει η επιλογή της εξαγωγής του σταυρόλεξου ως ιστοσελίδα αλλά και, το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου, η δυνατότητα ανάρτησης του σε blog ή ιστοσελίδα ως διαδραστική διαδικασία όπου θα μπορούν οι μαθητές μας να το λύνουν on line!
Το Eclipse Crossword αποτελεί ,νομίζω, ευκολότερη λύση από άλλες γνωστές (π.χ.Hot potatoes).
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Κάντε κλικ στην εικόνα
11111111111111
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: